Logo ermelosweekblad.nl


Dindoa te sterk voor DTG in eerste competitieduel

Ermelo - Dindoa leek tegen het Friese DTG na rust even in de problemen te komen. De Ermelose ploeg herpakte zich echter en nam door een afstandsschot en twee benutte strafworpen van invaller Bjarne Sinneker weer afstand en won duidelijk. Lindsey Verheul (links) in actie: Foto: Henk ter Haar

Dindoa heeft de eerste wedstrijd in de veldcompetitie ruim gewonnen; in het Friese Wijckel werd DTG met 17-22 verslagen. Komende zaterdag speelt de Ermelose korfbalploeg thuis tegen DOS-WK, dat afgelopen zaterdag nog niet in actie kwam. De wedstrijd begint om 15.30 uur. De beginfase was voor beide ploegen lastig en in het eerste kwart van de wedstrijd werd er weinig gescoord. Daarna kwam Dindoa beter in het spel en sloeg een gat van vijf punten; ruststand 6-11. In het begin van de tweede helft liepen de gasten verder uit tot 16 punten.

Daarna kwam DTG echter terug tot 14-16 en greep coach Houtriet in. Dindoa herpakte zich en trok de zege uiteindelijk met 17-22 naar zich toe. Coach Houtriet was na afloop niet ontevreden, maar zag wel de nodige verbeterpunten: ,,DTG is net gepromoveerd en je weet dat je fysiek aangepakt wordt. Je moet zorgen dat je uit de fysieke duels blijft. De wissels pakten goed uit en de overwinning is duidelijk." Dindoa 2 won overtuigend met 16-32 van Drachten. Dindoa A1 verloor met 15-10 bij Tiel'72, terwijl Dindoa A2 thuis Unitas met 15-2 versloeg.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox