Logo ermelosweekblad.nl


Houd Ermelo schoon helpt u mee?
Houd Ermelo schoon helpt u mee?

Houd Ermelo schoon helpt u mee?

Ermelo - Vuil trekt vuil aan, op plekken waar zwerfafval ligt gooien mensen makkelijker rommel op straat of in de natuur. Anders gezegd, hoe schoner het is, hoe schoner het blijft.

Het duurt vaak lang tot zwerfafval vergaat, of zelfs helemaal niet, kauwgom 20-25 jaar en een plastic drankflesje brokkelt alleen maar af maar de brokjes vergaan niet! Veel van dit plastic komt uiteindelijk in de wereldzeeën en vormt vaak een ‘plasticsoep’ , veel zeedieren gaan er aan dood. De kleine plastic deeltjes die b.v. door vissen gegeten worden kunnen in het weefsel worden opgenomen en zo in de voedselketen terecht komen. Wie wil er nou plastic eten? Doe daarom mee en help Ermelo schoon te maken van zwerfafval.

Daarom organiseert de werkgroep Ermelo Schoon van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo op zaterdag 16 september a.s. vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur de schoonmaakactie. Er worden afvalgrijpers,afvalzakken en handschoenen ter beschikking gesteld vanuit de thuisbasis van de Stichting NMP Ermelo: “De Witte Heide” Kerklaan 5a Ermelo. Een ieder kan zich met vrienden, familie , buren aanmelden op ermeloschoon@nmpermelo.nl of spontaan op de dag zelf.

Het belang van een schoon milieu is het onderwerp van een uiterst boeiende lezing gegeven door Dos Winkel bekent van zijn vele onderwater foto’s en ecologie verwerkt in zijn boeken zoals “de huilende zee” die ook geleid hebben tot de documentaire “sea the truth”. Donderdag 14 september a.s. om 19.30 uur in De Dialoog aan het Raadhuisplein, kosten € 5,- welke geheel ten gunste komt van de stichting Sea First Foundation.

www.nmpermelo.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox