Logo ermelosweekblad.nl


Vlug, de Romeinen achterna!

Ermelo - Ook in de laatste week van augustus biedt Het Pakhuis nog een zinderend zomerprogramma aan voor jong en oud. Laat je meevoeren naar het leven van een Romeinse soldaat tijdens 'De Romeinse soldaat vertelt', of ga voor een middagje ontspannen tijdens de Romeinse schoonheidssalon. Ben je een speurneus? Dan moet je op zaterdag komen!

Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een Romeins soldaat eruit moet hebben gezien? Hoe het is om een zwaard vast te houden? Wat moest het leger allemaal als ze ergens hun kampement wilden opslaan? Op dinsdag 29 augustus om 14.00 kan je komen luisteren naar het verhaal van een echte Romeinse soldaat. Beleef zijn spannende avonturen mee, kijk in de vitrines naar zijn uitrusting en met een beetje geluk, mag je zelf zijn schild nog vasthouden! 'Een Romeins soldaat vertelt' is voor kinderen van alle leeftijden.

Voetjes in het water, een gitaarmuziekje op de achtergrond: perfecte ingrediënten voor een middag ontspannen. Op donderdag 31 augustus om 14.00 kan je deelnemen aan de Romeinse Schoonheidssalon. De ideale activiteit om even weg te dromen uit het leven van alledag. Laat je mee terugvoeren naar de tijd dat de Romeinse burgers de badhuizen bezochten. Wat voor verzorgingsproducten gebruikten ze toen eigenlijk? Hoe zag zo'n badhuis er uit? Je leert op deze dag van alles over mode en haardracht en kan ook de kunst van het bandweven bewonderen.

Zaterdag 2 september sluiten we het zomerseizoen af met een spannende trainingsdag. Vandaag kan je een opleiding tot Romeins soldaat volgen. Weet jij de vragen op de blauwe bogen goed te beantwoorden? Kan jij de juiste legerofficier vinden om je te woord te staan? Misschien loop jij straks wel je eigen triomftocht door het museum! Als jij je opleiding hebt voltooid, mag je een echte Romeinenselfie maken. 'Word ook een Romeins soldaat' is de hele dag doorlopend te volgen.

De kosten van alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum. Kijk op www.hetpakhuisermelo.nl voor informatie over openingstijden en prijzen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox