Neem een kijkje op het Nationaal Hippisch Centrum!

ERMELO - Paardenliefhebbers opgelet! Midden op de Veluwe aan de rand van Ermelo ligt het Nationaal Hippisch Centrum, het kloppend hart van de paardensport. Bezoek er in augustus de KWPN Kampioenschappen, een week vol show, sport en fokkerij én dat allemaal gratis!

Het Nederlands tuigpaard is een oer-Hollands paardenras en verschijnt op zaterdag 12 augustus in de piste. Dit showpaard laat zich zien voor prachtige wagens met daarop de berijders in bijbehorende outfits. Er wordt gestreden om de diverse nationale titels en bokalen, hoe harder jullie klappen en roepen, hoe meer spektakel de tuigpaarden laten zien! Ook worden deze dag de mooiste tuigpaarden en hun veulens gehuldigd tot Nationaal kampioen.

Crème de la crème
Benieuwd naar de crème de la crème van de Nederlandse sportpaardenfokkerij? Mis dan de Nationale Merrie- en Veulenkeuring niet op vrijdag 18 augustus. De mooiste merries en veulens van Nederland nemen het tegen elkaar op en gaan met de felbegeerde titels naar huis. Het ene paard beweegt nog sierlijker dan het andere en de springpaarden laten hun kunsten zien zónder dat er een ruiter op hun rug zit.

De jeugd heeft de toekomst
Wie wil genieten van de paardensport komt op zaterdag 19 augustus naar Ermelo. Dit belooft een schitterend sluitstuk te worden van de KWPN Kampioenschappen. De beste jonge dressuur-, spring- en eventingpaarden van Nederland komen in actie tijdens de ontknopende finales. De dressuurpaarden vertonen hun mooiste kunsten, in het springparcours zijn de springpaarden te bewonderen en de eventingpaarden zijn de dapperste paarden van dit stel. Zij springen over natuurlijke hindernissen op de crossbaan. Spektakel gegarandeerd en wie weet zien we deze paarden ooit terug op de Olympische Spelen!

En nog veel meer
Dit alles is te zien vanaf het gezellige terras bij brasserie De Ruif en vanaf de tribunes, jong en oud is van harte welkom! Even genoeg van de paarden? Loop dan eens een rondje door het gezellige strodorp met diverse standjes van een snoepkraam tot poffertjeskraam en van hondengadgets tot paardenspullen.

Praktisch
Het Nationaal Hippisch Centrum is prima te bereiken voor wandelaars, fietsers en automobilisten. De entree is alle dagen gratis tijdens de KWPN Kampioenschappen op 12 augustus en van 14 tot en met 19 augustus. Parkeergeld kost €6,- per auto. Het exacte programma is te vinden op www.kwpn.nl/agenda/kwpn-kampioenschappen. Het programma start dagelijks om 8.30 uur. Het adres is De Beek 125 in Ermelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden