Logo ermelosweekblad.nl


Vele kittens wachten in De Ark op een nieuw, liefdevol thuis.
Vele kittens wachten in De Ark op een nieuw, liefdevol thuis.

Kittens wachten in De Ark op baasje

Dierenopvangcentrum De Ark wil graag aandacht vragen voor de vele kittens die in het asiel op een nieuw baasje zitten te wachten. De kleine katjes zijn ingeënt, gechipt en hebben een gezondheidscheck ondergaan.

door Jessica Ree

REGIO - Ruim 900 dakloze katten en honden worden per jaar in Dierenopvangcentrum De Ark in Harderwijk opgevangen. Zwerfdieren, dieren die zijn achtergelaten of dieren waarvan mensen afstand hebben gedaan, omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen om wat voor reden dan ook.
Hieronder bevinden zich enkele honderden kittens die, met of zonder moeder, worden gevonden of via de Dierenambulance worden binnen gebracht. Ook vanuit de diverse, omringende gemeentes zijn weer vele kittens en zwerfkatten binnengekomen. Gelukkig is er een toename van adoptie van asielkatten en kittens maar dit kan natuurlijk altijd beter!

Pluizebolletjes

Inmiddels hebben de medewerkers van De Ark de eerste kittens weer aan een nieuw baasje kunnen helpen, maar er komen nog heel veel van deze kleine pluizebolletjes die op een liefdevol thuis zitten te wachten. Nu hoor ik U al denken: "Waarom zou ik een kitten uit het asiel halen als ik ze bij mensen gratis kan afhalen?".
Helaas kost de opvang van kittens veel geld. Ze worden bij aankomst nagekeken door een dierenarts, er wordt getest op besmettelijke ziekten, ze worden geënt, ontvlooid, diverse keren ontwormd en ze worden gechipt. Deze chip zorgt ervoor dat U altijd uw kat of hond kan terugvinden mocht deze weglopen of kwijtraken. Ook staat de chip op uw naam zodat de vinder altijd weet dat het dier al een eigenaar heeft. Verder ontvangt u bij plaatsing volledige vergoeding voor castratie of een kortingsbon van 50 euro voor sterilisatie, als uw kitten de daarvoor juiste leeftijd heeft bereikt.

Ook voor deskundig advies over de gezondheid, het gedrag en karakter en de opvoeding van een kitten helpen wij u graag. En zelfs na de aanschaf kunt u met vragen bij De Ark terecht. Daar staat altijd het welzijn van dier én eigenaar voorop!

Meer geld

U ziet: als u al deze dingen zelf moet regelen voor uw 'gratis' katje bent u meer geld kwijt dan u denkt. Overweeg daarom eerst om eens bij De Ark te kijken voor een nieuwe huisgenoot. Zij hebben op dit moment nog heel veel leuke en lieve kittens die op u zitten te wachten!

www.dierencentrumdeark.nl

Reageer als eerste
Meer berichten