Logo ermelosweekblad.nl


Er zijn in totaal zestien tuinen te bekijken in Ermelo en Putten.
Er zijn in totaal zestien tuinen te bekijken in Ermelo en Putten.

22e Open Tuinen Dagen Ermelo - Putten

ERMELO - Op donderdagavond 6 en zaterdag 8 juli houdt de vereniging Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten voor de 22e keer de Open Tuinen Dagen. Op donderdagavond zijn de tuinen geopend van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Er zijn zestien geheel verschillende tuinen in Ermelo en Putten te bekijken waaronder vijf geheel nieuwe tuinen die nu voor het eerst te bezichtigen zijn. Er is een boekje waarin alle tuinen vermeld staan. Het heeft een fraaie omslag en samen met één of meerdere entree badges zijn zij tevens het entreebewijs. De tuinen zijn in een logische volgorde genummerd. Op overzichtskaarten is dit jaar wel te zien waar de tuinen te
vinden zijn. De Open Tuinen Dagen zijn in de eerste plaats opgezet voor alle mensen die tuinieren als hobby hebben, maar natuurlijk is iedereen welkom die een warm hart heeft voor de natuur en voor onze Veluwse omgeving.

Grote variatie

De 22e Open Tuinen Dagen hebben een grote variatie aan tuinen. Zo zijn er kleine tuinen te bezichtigen maar ook grote en een landgoedtuin. U kunt via het boekje tuinen selecteren voor een bezoek op basis van de typering zoals een sierbordertuin, landschapstuinen, maar natuurlijk ook creatieve tuinen. Kortom een grote verscheidenheid is erin te vinden. De mensen die meedoen hebben tuinieren als hobby. Vele tuineigenaren ervaren het als een enorm gezellige dag. Zij ontmoeten veel tuinliefhebbers die bijzonder
geïnteresseerd zijn in tuinieren en tuinontwerpen.

De bezoekers kunnen veel nieuwe tuinideeën opdoen. Veel tuineigenaren hebben zitjes in de tuin alwaar even rust genomen kan worden, waar veelal een kopje koffie/thee verkrijgbaar is.

Kijkje over de heg

De Open Tuinen Dagen zijn voor iedereen die een kijkje over de heg van een ander wil nemen. Bij de VVV's in Ermelo en Putten zijn de toegangsbewijzen verkrijgbaar. Dit is een boekje waarin alle informatie over de Open Tuinen Dagen vermeld staat, de namen en de adressen van de deelnemende tuineigenaren en een korte beschrijving van de tuinen. Gezien de beperkte oplage kunnen dus meerdere personen gebruik maken van één boekje. Elke bezoeker krijgt een entree badge die zichtbaar gedragen moet worden. De entreeprijs bedraagt, voor het bezoeken van alle 16 tuinen, slechts € 5,00 per persoon.

Reageer als eerste
Meer berichten