Logo ermelosweekblad.nl


Wethouder Jan van den Bosch en directielid Ronald Brouwer lieten zich uitvoerig informeren.
Wethouder Jan van den Bosch en directielid Ronald Brouwer lieten zich uitvoerig informeren.

Leerlingen Groevenbeek adviseren wethouder Ermelo

ERMELO - Vrijdag 23 juni was Jan van den Bosch, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Ermelo, te gast op Christelijk College Groevenbeek. Hij was daar op uitnodiging van de sectie aardrijkskunde en de leerlingen van havo-3.

De afgelopen weken hebben de leerlingen zich verdiept in de ruimtelijke ordening en planologische plannen van de gemeente Ermelo. De wethouder was zeer geïnteresseerd in de door de leerlingen ontwikkelde ideeën, aangezien hij op dit moment erg druk is met de centrumvernieuwing van Ermelo.

Het project 'Urban design' hoort bij het programma van de Geo Future School. Dit is een nieuwe stroom in het voortgezet onderwijs die leerlingen stimuleert na te denken over grote vraagstukken van nu en de toekomst. Onderzoekend leren waarbij je niet alleen in, maar vooral ook buiten het klaslokaal leert. Om de Geo Future School af te sluiten hebben de leerlingen in samenwerking met de gemeente voor een aantal locaties in Ermelo een nieuw bestemmingsplan bedacht en ontwikkeld.

De wethouder en directielid Ronald Brouwer lieten zich uitvoerig informeren. De leerlingen van klas H3e vertelden over hun plannen om op het terrein van voormalige pand van Albert Heyn aan de Stationsstraat een ontmoetingscentrum te bouwen voor inwoners met een beperking.

Reageer als eerste
Meer berichten