<p>Clubkampioen Peter Bakker (rechts) met Rudy Sakkers.</p>

Clubkampioen Peter Bakker (rechts) met Rudy Sakkers.

Peter Bakker clubkampioen Ermelose Dart Club

Ermelo -  De Ermelose Dart Club sluit het dartsseizoen met het kortste seizoen en de jongste winnaar ooit. De dartclub bestaat al 21 jaar in Ermelo, maar een 16-jarige clubkampioen hebben ze nog niet eerder gehad. In principe moet men 16 jaar zijn om te mogen darten in de competitie van deze dartclub. 

Echter voor Peter Bakker werd aan het begin van het seizoen een uitzondering gemaakt. “Dit is soms nodig als een jeugdspeler te goed is voor een jeugdcompetitie en halverwege het seizoen pas jarig is”, volgens een van de bestuursleden. 

Met 20 punten voorsprong en een avondgemiddelde van 14,4 punten kan Peter Bakker zich met recht de clubkampioen 2020-2021 noemen. 

De dartclub speelt elke maandagavond in pool- en dartscafé Texsaloon. Het seizoen begon in september en vanaf half oktober werd de competitie stilgezet omdat de dartlocatie moest sluiten wegens corona. 

In juni werd de competitie herstart maar Peter Bakker had in het najaar zoveel punten gegooid dat hij niet meer in te halen was. 

De nummer twee van de competitie Rudy Sakkers was wel bezig met een opmars. Hij stond in het najaar op de vijfde plaats en wist zich de laatste avonden op te klimmen naar de tweede plek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden