<p>De immigranten die op deze voorlichtingsmiddag afkwamen hadden veel verschillende nationaliteiten.</p>

De immigranten die op deze voorlichtingsmiddag afkwamen hadden veel verschillende nationaliteiten.

Voorlichting aan immigranten in Ermelo

Ermelo - Stichting Jamaal Foundation en Himilo hebben een voorlichting georganiseerd voor immigranten  in Ermelo en omgeving over de corona vaccinatie en VGV.

Deze bijeenkomst vond plaats bij Welzijn Ermelo. De immigranten die op deze voorlichtingsmiddag afkwamen hadden veel verschillende nationaliteiten, ze wouden allemaal meer weten over het coronavaccinatie. 

Vele vragen

Ze hebben de vragen gesteld die ze hadden. Ing Solomon van GGD Noord en Oost heeft de vragen beantwoord die werden gesteld over vaccinatie. Deelnemers konden een aantal vragen stellen aan de GGD, mensen die de taal niet spraken werden vertaald en de meest gestelde vragen zijn opgenomen: ‘’Is het vaccin veilig? Hoe zit het met vaccineren tijdens zwangerschap? Welke bijwerkingen heeft vaccinatie? Is vaccinatie verplicht? Wat zijn de voordelen? Kan in zelf het soort vaccin kiezen? Heeft het vaccin invloed op je vruchtbaarheid?’’

Sprekers

Abas Ali Nur coördineerde het programma en de sprekers waren onder andere Fatmata Titty Kamara, Bahjo Elmi, Abdulkadir Ali, Nafiso Nur en Mohamed Osman.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden