<p>Op de foto v.l.n.r. Donna Centino (Stichting Leergeld Randmeren), Tim Smit (Cultuurkust) en Jos&eacute; Bosschers (Cultuurkust).</p>

Op de foto v.l.n.r. Donna Centino (Stichting Leergeld Randmeren), Tim Smit (Cultuurkust) en José Bosschers (Cultuurkust).

(Foto: Cultuurkust)

250 ‘doosjes cultuur’ voor voedselbanken in regio

Ermelo - De voedselbanken van Putten, Ermelo, Harderwijk en Zeewolde ontvingen in totaal 250 ‘doosjes cultuur’. Een initiatief van Cultuurkust in samenwerking met Stichting Leergeld Randmeren. Het pakketje is vol met kunstige activiteiten moet ervoor zorgen dat kinderen, die gebruik maken van de voedselbank, de weg vinden naar financiële hulp voor vrijetijdsbesteding.

In de doosjes zit een muziekinstrument, schilderspullen, schaar, lijm, potloden en zelfs een decor. Het opdrachtenboek dat erbij zit legt uit wat je allemaal voor een leuke dingen kan doen met deze materialen. Thuis kunnen er hele mooie dingen ontstaan. En wanneer de kinderen de smaak echt te pakken krijgen, zit er nog iets in de doos. Het is een folder van Stichting Leergeld Randmeren, zij kunnen de kinderen helpen hun talenten verder te ontdekken op bijvoorbeeld muziek-, dans- of theaterles.

“Er is in de regio zoveel geregeld”, aldus José Bosschers van Cultuurkust, “maar wij kunnen de weg niet vinden naar de mensen die de hulp nodig hebben en deze mensen zijn vaak niet op de hoogte van de hulp die er is.” José hoopt dat kinderen in de regio op deze manier hun weg vinden naar de plaatselijke dans-, muziek-, theater- of schildercursus. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden