<p>Producten in de wereldwinkel.</p>

Producten in de wereldwinkel.

(Foto: Miranda Swijnenburg)

Expositie Stichting Blessed Home in Wereldwinkel

Ermelo - Van 1 juni tot en met 10 juli is er een expositie van Stichting Blessed Home in de wereldwinkel in Ermelo. Op de bovenverdieping kunt u meer lezen over de achtergrond van de jonge moeders en kunt u artikelen kopen die door hen in Ghana zijn gemaakt. U bent van welkom.

 Stichting Blessed Home, opgericht in 2016, zet zich in voor jonge moeders en hun kinderen die moeite hebben om rond te komen. In Ghana zijn veel tienermoeders waar de familie niet goed voor kan zorgen. Dit komt bijvoorbeeld door overmatig alcohol- of drugsgebruik, financiële of psychische problemen. Geweld, gedwongen arbeid, kinderhandel en seksueel misbruik zijn aan de orde van de dag. Blessed Home haalt een aantal van deze jonge moeders uit hun uitzichtloze situatie en geeft hen een nieuwe toekomst.

Blessed Home biedt deze jonge moeders en hun kinderen een tijdelijk onderkomen aan. Door te voorzien in de dagelijkse levensbehoefte geven we ze een plek om tot rust te komen en te bouwen aan hun toekomst. Ze volgen een opleiding tot naaister bij Adepam, de naaischool die is gerealiseerd op het terrein van de stichting.
Sinds augustus 2020 volgen jonge moeders en dagstudenten de opleiding tot naaister bij naaischool Adepam.

‘’Om Adepam te kunnen financieren verkopen wij online, en nu ook in de Wereldwinkel, de producten die de studenten hebben gemaakt.’’

Meer info op www.blessedhomeghana.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden