<p>Inloophuis De Parasol moet uiterlijk 1 juli vertrokken zijn.</p>

Inloophuis De Parasol moet uiterlijk 1 juli vertrokken zijn.

(Foto: Frieda Fennell)

Asbest is reden snelle verhuizing

Ermelo - Inloophuis De Parasol moet uiterlijk 1 juli vertrokken zijn uit de huidige locatie. Dat is enkele maanden eerder dan de oorspronkelijke geplande datum van 1 september.

Wijnand Kooijmans

De snellere verhuizing is noodzakelijk in verband met de sanering van het gebied dat is bestemd voor de bouw van het nieuwe sportcomplex met zwembad en sportzaal.

De verwachting was dat de sanering niet het gebied beslaat waar de nieuwbouw is gepland. Achteraf blijkt dit een misrekening te zijn zo wordt erkend door wethouder Hans de Haan. De asbestsanering start 1 juli.

De Parasol kan gebruik maken van een tijdelijke ruimte in de Westerkerk. In de toekomst wordt aan de kerk nieuwbouw gepleegd waardoor De Parasol hier ook definitief onderdak kan vinden. Dit in verband met het verdwijnen van het voormalige wijkcentrum De Leemkuul. De verwachting is dat de nieuwbouw binnen een jaar kan worden gerealiseerd.

Het inloophuis zat nog wel even met de opslag van de huidige inventaris. Maar volgens wethouder De Haan wordt hiervoor in samenspraak met de gemeente een oplossing voor gevonden. De zaak werd aangekaart tijdens de raadsvergadering door raadslid Alex Kleijnen (Progressief Ermelo).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden