<p>Michiel Fokkelman, Prins Bernhardschool, Ermelo. (foto: Ton Pors)</p>

Michiel Fokkelman, Prins Bernhardschool, Ermelo. (foto: Ton Pors)

Ieder kind in aanraking brengen met muziek

Ermelo - In Harderwijk is het Muziekakkoord Noordwest Veluwe ondertekend. In dit akkoord, dat onderdeel vormt van Méér Muziek in de Klas Lokaal, zijn de ambities vastgelegd voor structureel muziekonderwijs in de gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

 Scholen, muziekverenigingen, kinderopvang, culturele partijen, muziekaanbieders, PABO’s conservatoria, CultuurOost en de vijf gemeenten starten een intensieve samenwerking met als gezamenlijk doel; ieder kind in de regio zowel op school als in de vrije tijd in aanraking brengen met muziek. Per gemeente is een actieplan geformuleerd dat aansluit bij de lokale wensen en ambities.

In verband met de geldende corona maatregelen werd het oorspronkelijke feestelijke programma verruild voor een ondertekening in kleine kring in de Raadszaal van het Stadhuis van Harderwijk. Als vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen uit Ermelo hebben Michiel Fokkelman (namens de scholen) en Marjanne Bon (namens Crescendo en Excelsior) het akkoord ondertekend. De wedstrijd onder de deelnemende scholen om de vlag te ontwerpen voor Méér Muziek in de Klas is gewonnen door de Gabriëlschool uit Putten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden