<p>Windhond pakt jong konijn op Groevenbeekse Heide. (foto: Regine Agter)</p>

Windhond pakt jong konijn op Groevenbeekse Heide. (foto: Regine Agter)

(Foto:)

Geconfronteerd met triest tafereel op de heide

Ermelo - Meestal is het volop genieten in deze tijd van het jaar op de Groevenbeekse Heide: nestelende vogels en dartele jonge konijntjes. Maar deze week werd Regine Agter geconfronteerd met dit trieste tafereel: een loslopende windhond met een klein konijntje in z’n bek.

Regine Agter: ‘’Het baasje was in geen velden of wegen te bekennen. Dit is een losloopgebied voor honden, maar het konijn staat inmiddels op de rode lijst van bedreigde zoogdieren. Dus ooit één van de meest voorkomende dieren gaat hard hollend achteruit.

Op die lijst staat ook een bedreigde vogel als de tapuit, die op de Groevenbeekse Heide broedt. En er lopen hier dassen en reeën.

‘’Uiteindelijk kwam de hondeneigenaar aangewandeld, met nog een loslopende teckel en twee bassets. Hij reageerde onverschillig. Gunde zijn hond misschien zijn lolletje. Duidelijk een liefhebber van jachthonden in deze kraamkamer van de natuur... Hoe valt dit te rijmen? Op zijn minst in het voorjaar zouden deze kwetsbare dieren toch beschermd moeten worden. Wie is hier verantwoordelijk voor? Duidelijk is dat die verantwoordelijkheid in ieder geval niet bij de hondenbezitter gelegd kan worden.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden