<p>De kern van de werkgroep Pretoriuspark, van links naar rechts Wendy van Beekum, Jan de Lange en Isabel Lagerweij.</p>

De kern van de werkgroep Pretoriuspark, van links naar rechts Wendy van Beekum, Jan de Lange en Isabel Lagerweij.

(Foto: )

Nog meer genieten van eigen omgeving

Ermelo - Juist in deze coronatijd is het fijn als het in je directe omgeving prettig verblijven is. Sommige bewoners van onze gemeente hebben zich daar met grote gedrevenheid voor ingezet. Misschien geen lintje van de koning, maar wel met een verdiende ster.

Francisca Meijsser

Zo werd er kort geleden een bloembollenactie opgezet. Het idee kwam van Isabel Lagerwey en Wendy van Beekum uit de wijk Ermelo-Zuid. Zij namen contact op met het leefbaarheidsteam van de gemeente. Dit team ondersteunt vele initiatieven van bewoners. Via flyers en ook digitaal werd ruchtbaarheid gegeven aan de actie om uitgebloeide bloembollen, met name die uit bakjes in huis, in te leveren. Bij aangegeven winkels waren daartoe verzamelbakken geplaatst. De bollen werden vervolgens naar de gemeentewerf gebracht om daarna door vrijwilligers uitgepoot te worden in plantsoenen en in het bos. “Het is jammer als dergelijke bolletjes bij het afval terecht komen”, aldus Isabel, “nu fleuren ze komend voorjaar ons dorp op, daar wordt je toch vrolijk van.”

Isabel zette zich ook in, als lid van de werkgroep Pretoriuspark, voor de vormgeving en realisatie van een speelpark en groentetuin bij de Pretoriusstraat. Buurtbewoners hadden van de gemeente inspraak gekregen op de plannen aldaar. Er moest een nieuwe school gebouwd en een oude gesloopt worden en de overgebleven ruimte kon dan naar wens van de omwonenden worden ingevuld. Jaren aan tijd en energie zijn erin gestopt. “Vooral het overdag vergaderen vroeg de nodige planning”, aldus Isabel. Maar het is dan ook erg mooi geworden met speeltoestellen voor de kinderen, een trapveldje voor de voetballiefhebbers, een jeu-de-boulebaan voor de ouderen, een picknicktafel en een gezellig bankje rond een boom en een echte moestuin. “Voor elk wat wils, en dat is wel het gevolg van de brede inspraak. Maar ook omdat buurtbewoners zelf de handen uit de mouwen staken”, zo vervolgt zij,” heeft dit tot stand kunnen komen. In september hebben we de voltooiing van deze eerste fase als buurtbewoners dan ook gevierd: vanwege de corona op gepaste afstand en zonder verdere publiciteit. Het geeft ons allen veel voldoening”, zo besluit zij.

Binnenkort wordt er met fase 2 van het plan begonnen, wanneer de oude school, die ook kledingbank werd, gaat verdwijnen. Ook dan zullen de bewoners weer hun stem kunnen laten horen en wordt er een nieuwe werkgroep opgericht.

Heeft u ook een leuk idee voor uw woonwijk, voor een activiteit of iets om het gezelliger te maken en daarmee de contacten te bevorderen, laat het dan weten aan het leefbaarheidsteam. Onder leiding van de wijkregisseur van de gemeente wordt er vanuit de gemeente dan meegedacht en gefaciliteerd.

En wat betreft de bollenactie, die wordt volgend jaar weer gehouden en dan kunnen er misschien nog meer mensen meedoen. Zo wordt Ermelo steeds fleuriger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden