<p>&#39;Muzenpleinbrug&#39;.</p>

'Muzenpleinbrug'.

(Foto: Diana Kostman)

Lezing over Hildo Krop

Ermelo - De stadsbeeldhouwer van Amsterdam is het onderwerp van deze lezing door Diana Kostman. 

Vorig jaar was het 50 jaar gelden dat Hildo Krop overleed. De in Steenwijk geboren kunstenaar stelde zijn werk in dienst van de gemeenschap en zijn socialistisch geïnspireerde werken sieren vele bruggen en gevels in de hoofdstad. Zijn kenmerkende strakke figuratieve stijl duikt overal in de stad op. Hoewel Krop stilistisch gezien al vrij snel als ouderwets werd beschouwd door de jonge generatie kunstenaars in de jaren zestig, zijn de ideologische ideeën achter zijn kunstwerken nog springlevend.

Binnen de kring van kunstenaars rondom Krop streefde men naar gelijkheid tussen man en vrouw. Een thema dat ook veel hedendaagse kunstenaars nog altijd aanspreekt.

Tijdens de lezing van maandag 19 april zal Diana Kostman zowel ingaan op het oeuvre van Krop en zijn tijdgenoten binnen de Amsterdamse School als op de invloed die hun ideeën hebben op hedendaagse kunstenaars.

De lezing zal gehouden worden op maandagavond 19 april om 20.00 uur via zoom. Tijdig opgeven kan via kunstcommissie@kunststek.com of tel. 06-0187287.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden