<p>Vrijwilliger en vluchtelingen. (foto: Goedele Monnens)</p>

Vrijwilliger en vluchtelingen. (foto: Goedele Monnens)

(Foto: )

Vluchtelingen helpen is echt een verrijking

Ermelo - De azc’s zitten vol met mensen die al lang wachten op hun asielprocedure. De IND werkt deze achterstanden nu weg. Voor wie een verblijfsvergunning krijgt, start een nieuwe fase: eindelijk verhuizen vanuit een azc naar een gemeente. De verwachting is dat meer vluchtelingen met een verblijfsstatus in Ermelo komen dan in 2020.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers die deze nieuwe inwoners op weg willen helpen. Teamleider Marloes Visscher vertelt waar vrijwilligers deze nieuwe inwoners bij helpen: ‘’Onze vrijwilligers helpen bij het regelen van allerlei praktische zaken en vertellen vluchtelingen over de geschreven en ongeschreven regels. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag en het leren kennen van de buurt. 

Nieuwe cliënten krijgen een vast contactpersoon.’’ Vrijwilligers doen het niet alleen. Teamleider Visscher vervolgt: “Vrijwilligers komen terecht in een betrokken vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma en allerlei scholing en een onkostenvergoeding.”

Meer info: mavisscher@vluchtelingenwerk.nl o.v.v. vrijwilligerswerk Ermelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden