<p>&nbsp;Jan Schuurman, voorzitter van stichting Omhoog.</p>

 Jan Schuurman, voorzitter van stichting Omhoog.

(Foto: )

Met aanpak op maat krijgt ook deze groep een kans

Ermelo - Een duurzame baan in de horeca voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ligt straks weer binnen de mogelijkheden.

 De Ermelose Stichting Omhoog gaat een samenwerking aan met het Deltion College, regionale horecabedrijven, UWV en diverse omliggende gemeentes. Doel van de samenwerking is om jaarlijks minimaal 20 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan in de horeca te helpen. De start zal in september 2021 zijn.

Coronacrisis

Helaas is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden dat bestaande trajecten voor mensen met een indicatie vanuit de participatiewet, WMO, Wajong, en andere instanties onvoldoende werken. Door de coronacrisis is de kans op werk voor deze doelgroep nog minder. Het naar-werk traject van stichting Omhoog gaat hier radicaal verandering in brengen. Als de horeca weer open mag, is de verwachting dat binnen twee jaar er weer een enorme behoefte zal zijn aan horecapersoneel. Dan zullen de eerste deelnemers uit dit project uitstromen en beschikbaar zijn om de vraag naar gekwalificeerd personeel (kok of gastvrouw/gastheer) in te vullen.

De (financiële) ondersteuning van gemeentes, provincie, overheid, UWV en lokale fondsen (Rabobank randmeren, Stichting de Essenburgh en stichting Salem) maken dit project mogelijk.

Meer info op de website van stichting Omhoog: www.stichtingomhoog.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden