<p>Van een tak van de citroengeranium kun je gemakkelijk stekjes maken.&nbsp;</p>

Van een tak van de citroengeranium kun je gemakkelijk stekjes maken. 

(Foto: Wies van Konijnenburg)

Minibieb Bubo Bubo wordt plantenbieb

Ermelo - Minibieb Bubo Bubo startte bijna 5 jaar geleden als tweede minibieb in Ermelo. Nu er in iedere wijk meerdere minibiebs te vinden zijn, is het tijd voor wat anders. Met ingang van 10 april wordt de gebloemde kast aan de Leeuwerikstraat 19 daarom veranderd in een plantenbieb.

 Het principe is hetzelfde als die van de minibieb: laat achter wat je over hebt en neem mee wat je leuk vindt. Alleen dan niet met boeken maar met plantjes.

Steeds meer mensen ontdekken dat stekjes maken en ruilen een leuke hobby is. Op Facebook is daarvoor zelfs een speciale groep, nl. Kamerplanten en stekjes ruilgroep 0341. Maar binnenkort kun je dus ook eenvoudig even op de fiets in Ermelo West gaan kijken wat er te ruilen is. De kast staat op 1 minuut lopen afstand van Plus Leeuwerikstraat.

De voorraad wisselt steeds. Dit is afhankelijk van wat de bezoekers inbrengen.

Tuinplantjes zullen er tot laat in het jaar staan. Kamerplanten(stekjes) worden alleen in de kast gezet als de temperatuur het toelaat.

De ruilkast is alleen bedoeld om te ruilen. Het is niet de bedoeling om zieke of verwaarloosde planten e.d. te brengen met de intentie deze op te laten knappen. Daarvoor kun je terecht bij het plantenasiel van de Zaak van Ermelo, waar je ook tweedehands planten kunt kopen.

De opening van de ruilkast valt samen met de stekjesruildag van de wijkvereniging Ermelo West. 

Voor vragen of meer info mag je altijd aanbellen bij het woonhuis Bubo Bubo, Leeuwerikstraat 19.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden