<p>Co&ouml;rdinatoren Humanitas Noord Veluwe.&nbsp;</p>

Coördinatoren Humanitas Noord Veluwe. 

(Foto: A. van de Bovenkamp)

Humanitas luidt noodklok: wacht niet bij hulpvraag

Ermelo -  Humanitas Noord-Veluwe doet een dringende oproep. De afdeling ziet dat het aantal hulpvragen in de regio flink is gedaald sinds het begin van de coronaperiode.

En vooral nu ontstaan door de crisis vaker situaties en omstandigheden waarbij mensen hulp nodig hebben. Recent onderzoek in Ermelo leert dat het aantal huishoudens met een hoog risico op schulden in één jaar tijd met 24 procent is toegenomen.

Wie wacht met het zoeken van hulp maakt problemen onnodig groot of zelfs onomkeerbaar. Dus wacht niet langer. De vrijwilligers van Humanitas geven op een veilige manier een steuntje in de rug, juist nu.

Bert Vermaas is coördinator van Humanitas Noord Veluwe voor de gemeenten Ermelo en Harderwijk: “Wat we In Ermelo zien geldt voor alle Noord Veluwse gemeenten. Blijf alsjeblieft niet rondtobben, want dat is niet nodig! Juist in deze tijd moeten we elkaar verder helpen.’

Ook een hulpvraag of gewoon even vrijblijvend kennismaken? Bel Bert Vermaas via 0651964335 of stuur een e-mail: baavermaas@gmail.com.

Kijk voor alle coronaproof hulpverlening op www.humanitas.nl/afdeling/noord-veluwe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden