CDA en praktijkverpleegkundige delen plantjes uit aan thuiswonende ouderen


<p>Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien.</p>

Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien.

CDA en praktijkverpleegkundige delen plantjes uit aan thuiswonende ouderen

Praktijkverpleegkundige Hannie Olthuis en Dick te Brake van het CDA Ermelo hebben de handen ineengeslagen om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken. Ze deelden onlangs 360 plantenbakjes uit.

ERMELO - Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien. Als gevolg van corona en de maatregelen is het lastiger om bezoek te ontvangen. In samenwerking met wijkverpleegkundigen en de praktijkondersteuners van de plaatselijk huisartsen in Ermelo worden de bloembakjes thuisbezorgd.

Ermelose kerken

Samen met Stoffel Willem Verploeg van het bestuur van CDA Ermelo, heeft Florado de bloemen verzorgd. Deze bloemen zijn voor een deel gesponsord door deze bloemist en deels door het Diaconaal Platform waarin de Ermelose kerken samenwerken, de Gereformeerde Gemeente, Rooms Katholieke Geloofsgemeenschap, Christelijke Gereformeerde Kerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Kerk.

Tekening door leerlingen

Stoffel Willem Verploeg heeft er zorg voor gedragen, samen met de leerlingen van de Goede Herderschool uit Horst, om bij elk bloembakje een prachtige tekening te maken.

Hannie Olthuis: “Het is goed om in deze tijd naar elkaar te blijven omzien. Denk in deze dagen goed om uw buurman of buurvrouw of dat familielid dat minder mensen ziet.” Dick te Brake vult aan: “Prachtig om te zien dat zoveel partijen samenwerken om 360 ouderen een hart onder de riem te steken. Zeker in deze tijd is het belangrijk om oog te blijven houden voor elkaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden