Pasgeboren lammetjes vanaf groot beeldscherm te zien


<p>De geboortes van de lammetjes bij de kudde van Ermelo verloopt voorspoedig.&nbsp;</p>

De geboortes van de lammetjes bij de kudde van Ermelo verloopt voorspoedig. 

(Foto: Francisca)

Pasgeboren lammetjes vanaf groot beeldscherm te zien

ERMELO - De geboortes van de lammetjes bij de kudde van Ermelo verloopt voorspoedig. De schaapskooi staat vol met kraamhokjes en ook een heuse ‘creche’. Hier gaan de lammetjes in als ze een aantal dagen oud zijn. Hier kunnen ze lekker samen spelen. Een prachtig gezicht om te zien.

De herders en vrijwilligers zijn dag en nacht in touw om de schapen te verzorgen en de geboortes goed te laten verlopen. De schaapskooi is te vinden aan de Postweg 50, zijweg van de Drieërweg.

In verband met corona is het helaas niet mogelijk om bij de staldeuren naar binnen te kijken. Daarom is er voor bezoekers op het terrein een groot beeldscherm geplaatst, dat beelden uit de schaapskooi geeft. Tijdens de openingsuren is iedereen, met inachtneming van de regels, van harte welkom. In de voorjaarsvakantie is het terrein van Schapedrift dagelijks geopend.

Bij het bezoekerscentrum zijn warme consumpties af te halen. Ook is het mogelijk om (symbolisch) een lammetje te adopteren. Dat kan ter plekke of via de website www.schapedrift.nl. TV-presentatrice Carrie ten Napel heeft het eerste lammetje geadopteerd. Dit rammetje, geboren op 3 februari, kreeg de naam Max, naar de gelijknamige Omroep waar Carrie voor werkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden