Foto: Shutterstock

Kritiek op aanpak van drie dossiers

ERMELO - Met het aangeven dat meer dan drie onderzoeken naar langlopende dossiers te veel geld kost wordt het gevoel van de burger bevestigd dat de politiek het probleem marginaliseert en wegredeneert.

Wijnand Kooijmans

Dat stelt de Stichting Woon- en Recreatiebelangen Tonselse Veld in een reactie aan de raad.

Die raad buigt zich vanavond opnieuw over de vraag naar hoeveel langlopende dossiers moeten worden onderzocht. Waar de commissie die de aanpak heeft voorbereid kiest voor twee tot drie dossiers zijn enkele partijen van mening dat dit er minstens vijf moeten zijn. Algemeen oordeel is dat naast het verloop van de communicatie ook het zorgvuldig handelen van de gemeente moet worden onderzocht.

De mening dat er twaalf langlopende dossiers zijn wordt niet gedeeld door de Stichting Woon- en Recreatiebelangen Tonselse Veld. Indien de inwoners van Ermelo worden gevraagd zou dit aantal, zo geeft de stichting aan, minstens 25 bedragen. Het geeft, volgens hen, aan hoeveel onvrede er is onder de inwoners. Het aantal onderzoeken beperken tot vijf gaat het zelfs al niet ver genoeg. De onderzoeken zijn een vorm van ‘traumaverwerking’ voor veel burgers en kunnen daarom ‘helend’ werken, zo wordt aangegeven. Men vindt dat de verantwoordelijk voor alle bestuursorganen helder moet worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden