Pas weer knuffelen als coronaregels zijn opgeheven


<p>Infectioloog Ouafae Karimi: &ldquo;Helaas zijn wij er nog lang niet, en is het heel belangrijk dat we de maatregelen goed blijven volgen.&#39;&#39;</p>

Infectioloog Ouafae Karimi: “Helaas zijn wij er nog lang niet, en is het heel belangrijk dat we de maatregelen goed blijven volgen.''

(Foto: )

Pas weer knuffelen als coronaregels zijn opgeheven

HARDERWIJK - Op de voorpagina van de krant van 13 januari wordt het nieuws gebracht van het eerste toegediende vaccin in ziekenhuis St Jansdal. De primeur was voor IC-verpleegkundige Yolanda Mensink. 

Zij doet de volgende uitspraak: “Het is heel fijn dat ik nu gevaccineerd ben. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de mensen om mij heen. Ik kijk ernaar uit dat ik eindelijk mijn kinderen en kleinkinderen weer mag knuffelen!” 

Hiermee kan de indruk gewekt worden dat ze binnenkort weer mag knuffelen. Voor mensen die gevaccineerd zijn gelden echter nog steeds dezelfde regels. De verpleegkundige zorgt er, met de huidige kennis, alleen voor dat ze zelf niet ziek kan worden van corona. 

Inmiddels hebben de zorgmedewerkers van de IC, SEH en COVID afdeling in St Jansdal de eerste vaccinaties gehad. Dat is een mooi begin van het einde van de crisis. Infectioloog Ouafae Karimi: “Helaas zijn wij er nog lang niet, en is het heel belangrijk dat we de maatregelen goed blijven volgen. Dit geldt voor iedereen, ook voor degene die gevaccineerd zijn. Dus houd vol!”

Eerst moet er meer onderzoek gedaan worden naar de verspreiding van het virus bij mensen die gevaccineerd zijn. Het RIVM laat weten op haar site: ‘’We weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden.’’ Knuffelen zal pas kunnen als de maatregelen zijn opgeheven en als een zeer groot gedeelte van de bevolking het vaccin heeft.

Verpleegkundige Mensink zet een eerste stap zodat wij uiteindelijk weer zouden kunnen knuffelen. Maar beschermd voorlopig eerst alleen zichzelf tegen corona, en niet de mensen om haar heen. Daarvoor moet nog altijd afstand gehouden worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden