Huisnummer op chalet verhoogt veiligheid

Huisnummer op chalet verhoogt veiligheid

ERMELO - Ruim 9500 Gelderse recreatieobjecten, met name stacaravans en chalets, hebben een huisnummer gekregen. Provincie Gelderland doet dit om wantoestanden op verouderde recreatieparken tegen te gaan.  

Formeel hoeft een stacaravan niet te worden geregistreerd. Dat biedt mogelijkheden voor criminelen, maar ook voor kwetsbare mensen. Een stacaravan met een huisnummer maakt een bewoner minder anoniem. Om een dergelijk recreatieobject te nummeren, moet je de kavel waarop deze mobiele woningen staan, aanwijzen als standplaats. Vervolgens kan daaraan een adres worden toegekend. Een concreet adres is te verbinden aan de Basisregistratie Personen, waarmee overheden en hulpverlenersdiensten sneller kunnen doorpakken.

Objectnummering helpt het vindbaar maken van dubieuze personen. Vermoedelijk telt Gelderland zo’n 15.000 stacaravans. Gemeenten beschikken over de BAG. De BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) bevat gemeentelijke basisgegevens van alle adressen en gebouwen in een gemeente. Stacaravans kwamen tot voor kort daarin niet voor omdat zo’n object ‘niet duurzaam aan de grond’ is verbonden. Door de standplaatsen te registreren en op basis daarvan een adres toe te kennen kunnen deze recreatieobjecten in de BAG worden opgenomen. Inmiddels heeft onder andere de gemeente Ermelo hier gebruik van gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden