Fit en fun pad 's Heeren Loo

Fit en fun pad 's Heeren Loo

ERMELO - Er is niets leukers dan samen spelen in de buitenlucht. Lekker in beweging komen en de wereld ontdekken door jezelf en elkaar uit te dagen. Voor iemand met een beperking is dat niet anders. Daarom heeft woonzorgpark Ermelo eind dit jaar een beweegpad aangelegd voor de bewoners, hun verwanten en begeleiders.

Zodra de coronacrisis voorbij is, zijn ook buurtbewoners en recreanten van harte welkom. Op deze manier draagt het Fit & Fun Pad niet alleen bij aan meer vitaliteit, maar ook aan een inclusieve samenleving.

Op negen locaties langs de rolstoelvriendelijke route staan kleurrijke beweegtoestellen opgesteld. Deelnemers worden op een plezierige en veilige manier aangemoedigd om in actie te komen en hun grenzen te verleggen. Zo zijn er toestellen om de motoriek te versterken, zoals een loopbrug, golvende stang en mini-parcours met verschillende ondergronden. Ook zijn er fitnessapparaten om rek- en strekoefeningen te doen.

Dans- en beweegboog

Helemaal van deze tijd is de blauwe interactieve dans- en beweegboog. Met één druk op de knop start de muziek en worden - via een camera - ‘beweegopdrachten-op-maat' gegeven. Voor voetballiefhebbers is er de interactieve balmuur met zestien lichtgevende vlakken. Bedoeld om vrije-trapvaardigheden te oefenen. Ben je moe en wil je toekijken? Geen probleem. Langs het pad zijn diverse gezellige zitjes geplaatst, die uitnodigen tot het maken van een praatje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden