Fietsstraat naar Strand Horst


Foto:

Fietsstraat naar Strand Horst

ERMELO – Het Ermelose college van burgemeester en wethouders moet onderzoek doen naar de haalbaarheid en financiële consequenties van het omvormen van de Schaapsdijk tot een fietsstraat.

Wijnand Kooijmans

Door de gemeenteraad werd hiertoe een motie aangenomen, ingediend door SGP, Progressief Ermelo en de ChristenUnie. Wethouder Laurens Klappe wil bij het onderzoek wel de mogelijkheid open houden ook te kijken naar de mogelijkheden voor de aanleg van een vrij liggend fietspad. Hiermee zou vanaf het centrum één fietsroute van vrij liggende fietspaden ontstaan naar Strand Horst.

De gemeente had subsidie aangevraagd voor de aanleg van vrij liggend fietspad maar dat verzoek is afgewezen door de provincie Gelderland. Met de motie wil de raad voorkomen dat de aanleg van een veilige fietsroute over de Schaapsdijk in totaliteit wordt geschrapt vanwege de noodzaak te bezuinigen. De aanleg van een fietsstraat wordt gezien als een optie veel problemen op te lossen, zoals te hard rijdende automobilisten. Daarnaast speelt een rol dat de weg toch moet worden opgeknapt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden