Help een ander, volg een EHBO-cursus van Het Oranje Kruis


<p>Cursisten aan de slag tijdens een les.&nbsp;</p>

Cursisten aan de slag tijdens een les. 

(Foto: A. Vastenhoud)

Help een ander, volg een EHBO-cursus van Het Oranje Kruis

ERMELO - Veel mensen zijn bereid om hun medeburgers hulp te verlenen als dat nodig is. Met het behalen van het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis verhoog je de kwaliteit van de hulp die je kunt bieden.

De opleiding voor het Diploma Eerste Hulp (EHBO) start op zaterdag 6 februari 2021. Tijdens deze cursus worden theoretische kennis en praktische vaardigheden aangeleerd door een deskundige Instructeur Eerste Hulp om indien nodig verantwoorde Eerste Hulp te kunnen verlenen. Sinds begin 2017 is de lesstof voor het Diploma Eerste Hulp aan Kinderen (EHak) opgenomen in de lesstof voor het Diploma Eerste Hulp. Het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet aan de wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Met het Diploma Eerste Hulp kun je je ook aanmelden als burgerhulpverlener bij HartSlagNu.

Zes lessen

De cursus voor het behalen van het Diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis bestaat uit zes lessen van 09.00 tot 13.00 uur en vindt plaats op zaterdag 6 en 13 februari, 6, 13 en 27 maart en 10 april 2021. Het examen is zaterdagmiddag 10 april 2021.

Het cursusgeld bedraagt 210 euro bij inschrijving vóór 8 januari 2021. Dit is inclusief lesmateriaal, examengeld, gebruik verband- en hulpmiddelen, koffie of thee tijdens de cursus en lunch op de examendag. Bij inschrijving ná 8 januari is het totale cursusgeld 230 euro.

De cursus wordt gegeven in Sportcentrum Triade aan de Amanietlaan in Ermelo. Uiteraard worden de geldende coronamaatregelen van het RIVM strikt in acht genomen tijdens deze cursus.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een EHBO cursus vanuit de aanvullende dekking. Raadpleeg uw eigen polis, neem contact op met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus.

Evenementen

EHBO-vereniging Ermelo is met een team van eerstehulpverleners aanwezig bij evenementen in en om Ermelo. Deze evenementen zijn zoal: sportwedstrijden, Heideloop, danswedstrijden, Avondvierdaagse, HME (Halve Marathon van Ermelo), Koningsdagfeest, Eat ’n Beat, Zomerfeest, Puttense Automobiel Parade, Oogstfeest, Boeldag, Burg Bieren Bierfeest, Oktoberfeest, Intocht Sinterklaas, Pietenfestijn enz. Meer weten?

Raadplaag dan www.ehbo-ermelo.nl. Hier vindt u ook het aanmeldformulier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden