Proef Sinterklaassfeer bij Vrije School Valentijn


<p>Kinderen kijken naar Sinterklaasdorp. (foto: Vrije School Valentijn)</p>

Kinderen kijken naar Sinterklaasdorp. (foto: Vrije School Valentijn)

(Foto: Vrije School Valentijn)

Proef Sinterklaassfeer bij Vrije School Valentijn

HARDERWIJK - Vrije School Valentijn houdt maandelijks inloopochtenden en informatiemiddagen om nieuwe ouders te laten proeven van de school.

Op donderdag 26 november kunnen ouders met of zonder hun kinderen van 8.30 tot 11.00 uur zelf ervaren hoe de sinterklaastijd op deze school vormgegeven wordt. Op dinsdag 1 december is er voor geïnteresseerde ouders vanaf 13.15 uur een informatiemiddag. Op beide dagen is er volop gelegenheid in de school en klassen te kijken.

Voor beide dagen vragen we iedereen, mede vanwege de Coronamaatregelen, aan te melden per email: m.huisman@vrijeschoolvalentijn.nl.

Sprookje

Als je Vrije School Valentijn binnenloopt tijdens een inloopochtend, kun je zien hoe de kinderen in elke klas aan het werk zijn. Bij de kleuters hoor je een sprookje dat beeldend verteld wordt, maar ook worden er zelf broodjes en gezonde pizzaatjes gebakken.

In de eerste klas (groep 3) wordt er hard geoefend met het leren lezen en schrijven en in de tweede klas vinden dieren en heiligen hun plek in de klas door de prachtige fabels en heiligenlegenden die verteld worden.

Klas 3 is in deze tijd druk bezig met het inoefenen van het Sinterklaasspel, dat zij op 4 december voor en met Sinterklaas zelf mogen opvoeren.

Thor

De vierde klas smult van de verhalen uit het verre noorden waarin Thor en Loki weer eens ruzie maken, waarna het verhaal in een geboetseerde hamer tot leven komt.

Paddenstoelen

Klas 5 gaat buiten op zoek naar paddenstoelen voor de plantkundeperiode en verwerken het geleerde met tekeningen en geschreven tekst in hun eigen periodeschrift.

Bij klas 6 zul je een driestemmig lied horen dat perfect past bij deze tijd van het jaar.

Aanmelden

Kom de sinterklaassfeer zelf proeven tijdens een inloopochtend, of maak kennis met de school op één van de informatiemiddagen.

Meld je aan via m.huisman@vrijeschoolvalentijn.nl voor de inloopochtend van 26 november of de informatiemiddag van 1 december.

Vind alle inloopochtenden en informatiemiddagen op www.vrijeschoolvalentijn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden