<p>Namens bestuur overhandigt Jowan Heres twee nieuwe laptops en een telefoon aan Jannette Baaij-Melis (co&ouml;rdinator).</p>

Namens bestuur overhandigt Jowan Heres twee nieuwe laptops en een telefoon aan Jannette Baaij-Melis (coördinator).

(Foto: )

Modernere hulpverlening bij Schuldhulpmaatje Ermelo

ERMELO - Een lokale ondernemer, die graag anoniem wil blijven, gaf spontaan aan Schuldhulpmaatje Ermelo een forse bijdrage in de kosten van twee laptops en een telefoon.

Dee vrijwilligers moesten tot nu toe informatie van hulpvragers in klad noteren en die daarna thuis in het geautomatiseerde systeem van Schuldhulpmaatje verwerken. Dubbel werk dus en kans op fouten. Met de laptops kan nu alle informatie direct bij de hulpvragers geregistreerd worden. Ook kunnen daar budgetplannen en overzichten voor aflossing van schulden worden opgesteld met de hulpvrager.

Zo kunnen de vrijwilligers nog beter met de hulpvrager vaststellen wat er moet gebeuren om (dreigende) problemen rond financiën te voorkomen of aan te pakken. Ook kan nu de hulpvrager direct in het gesprek inzicht krijgen in zijn/haar situatie en meedenken over oplossingsrichtingen. Een wens van zowel maatjes als hulpvragers.

Schuldhulpmaatje levert ook vrijwilligers voor de spreekuren van het Financieel Café. Soms bleek daar niet voor elke vrijwilliger een laptop beschikbaar. Het bestuur van Schuldhulpmaatje heeft daarom besloten dat 1 van de nieuwe laptops ook beschikbaar is voor het maatje dat dienst heeft in het Financieel Café.

Vervanging van de telefoon was hard nodig na 7 jaar. De nieuwe telefoon biedt veel meer mogelijkheden om te communiceren en is gebruiksvriendelijker. Kortom, de bereikbaarheid wordt daarmee stukken beter. Ook daarmee kan Schuldhulpmaatje de dienstverlening verbeteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden