<p>&nbsp;Alfr&eacute;do uit Ermelo wist het tot de laatste 10 te schoppen.</p>

 Alfrédo uit Ermelo wist het tot de laatste 10 te schoppen.

(Foto: )

Ermeloër in race grootste schildertalent

ERMELO - In het tweede seizoen van het NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder van Nederland. Uit 30 kandidaten werden vanavond in de uitzending 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich de komende maanden het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Alfrédo uit Ermelo wist het tot de laatste 10 te schoppen.

De 40-jarige Alfrédo is van oorsprong Surinaams maar groeide op Aruba op, waar hij een gezin stichtte. Die relatie hield geen stand, maar zeven jaar geleden ontmoette hij op Aruba zijn grote liefde en verhuisde voor haar naar Ermelo. Inmiddels verwachtten hij en zijn vriendin een kleintje. Alfrédo heeft altijd veel getekend en ontwikkelde later ook een passie voor schilderen. Alfrédo werkt in een tbs-kliniek als sociotherapeut.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar & docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Alfrédo zal in het programma begeleid worden door docente Iris. Coach Iris typeerde Alfrédo als een leergierig, leuk en gezellig persoon.

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Project Rembrandt wordt op zondagavond uitgezonden vanaf 25 oktober tot en met 13 december.

Online competitie & masterclasses

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie ga je naar projectrembrandt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden