Foto: Shutterstock

Plan inrichting Markt gereed

ERMELO - De Markt wordt een aantrekkelijk verblijfsgebied. Met ruimte voor winkeluitbreiding en groen. Ook moeten er 360 parkeerplaatsen komen, waarvan 250 in de blauwe zone. Het plan van het college waarin de bouw van een parkeergarage is opgenomen voorziet in al deze aspecten. Het college legt het plan nu voor aan de raad. 

Al in 2015 werd besloten mee te werken aan de uitbreiding van de Plus, de vernieuwing van de Aldi en de komst van de Action. Met deze initiatiefnemers is contractueel overeengekomen te voorzien in 360 parkeerplaatsen. Na uitgebreid onderzoek en het afvallen van de optie van dubbelparkeren op de Hooge Riet, bleek na vorig jaar zomer dat dit alleen kan door het bouwen van een parkeergarage. Het college heeft zich over meerdere varianten gebogen en kiest voor een langwerpige garage ten Noorden van de Chevallierlaan.

De parkeergarage moet in de plaats komen van de huidige parkeerplaatsen op de Chevallierlaan. Er blijft zo voldoende ruimte om van de Markt een aantrekkelijk verblijfsgebied te maken. Zo is er plek voor bomen en ‘groene maatregelen’ om hittestress tegen te gaan. Bovendien voorziet de parkeergarage ook in de parkeerbehoefte die ontstaat door de woningbouw aan het Raadhuisplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden