Zendeling MAF te gast bij Leerhuis Ermelo

ERMELO - Op woensdag 14 oktober organiseert Leerhuis Ermelo een bijeenkomst met als inleider Jan Zwart, alias John Black. Hij was jarenlang als zendeling op pad met een vliegtuig. Hij werkte bij de Mission Aviation Fellowship (MAF). Samen met zijn vrouw Roberta heeft hij letterlijk en figuurlijk grenzen opgezocht én overschreden. Daarover schreef hij een boek: ‘Draagkracht’.

Hij vertelt daarin over zijn ervaringen bij de MAF: van het brengen van het Evangelie in moeilijk begaanbare gebieden tot uitdagingen met o.a. Pablo Escobar, de beruchte drugsbaron, op de achtergrond. 

Een tweede boek verscheen: ‘De Schipper en de vader’. Hierin o.a. het verhaal hoe hij op 8-jarige leeftijd uit het water werd gered door een vrouw. Na 60 jaar volgt een speciale ontmoeting waarin hij haar kon vertellen over zijn leven. ‘Onbereikt’ werd het levensmotto van Jan en Roberta. Ze werden geïnspireerd om naar Colombia en later naar Ecuador te gaan.

In eigen land werkte hij bij Frontiers onder moslims. Deze organisatie bereidt zendelingen voor om uit te gaan naar moslimlanden. Dit ziet hij als een missie: uitgaan en uitreiken.
 

Jan Zwart laat ons korte slides en filmpjes zien om zijn verhalen te ondersteunen. We kunnen deze avond leren van Gods bewogenheid met de Schepping, met alle culturen, de veelkleurigheid van mensen, een ieder anders, waar dan ook op deze aarde. Met deze bril op worden we geconfronteerd met de mooie kant van deze verschillen.

De avond is interactief. Met ruimte voor vragen en onderbrekingen. Een lezing met een jeugdig elan. Ook voor de jongeren een aansprekend verhaal over moed en avontuur.

U bent van harte welkom deze avond bij te wonen:  plaats van samenkomst is de Oude Kerk, Kerkbrink 1 in Ermelo en begint om 20.00 uur. 

De huidige beperkingen op samenkomsten maken het noodzakelijk dat u zich minstens een week van tevoren aanmeldt, zodat wij kunnen zorgen dat het aantal deelnemers past bij de beschikbare zaalruimte. Dit kunt u doen bij voorkeur via aanmelden@leerhuisermelo.nl

Het Leerhuis volgt de coronamaatregelen van het RIVM. Dus letten we op het desinfecteren van de handen, de 1,5 meter afstand, gepast betalen en de aanwijzingen van de koster en het Leerhuis. We vragen een bijdrage van 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden