<p>Rutger en Corinne uit Ermelo hebben al jarenlang een wens: ze willen dolgraag ouders worden.</p>

Rutger en Corinne uit Ermelo hebben al jarenlang een wens: ze willen dolgraag ouders worden.

(Foto: )

Crowdfunding IVF: 'Ik wil zo graag moeder worden'

ERMELO - Rutger en Corinne uit Ermelo hebben al jarenlang een wens: ze willen dolgraag ouders worden. Via de natuurlijke weg wil het ze niet lukken, dus doen ze pogingen via IVF. Maar omdat de zorgverzekeraar een vijfde poging niet dekt, zijn ze een crowdfundingsactie gestart.

 Al acht jaar lang doen Rutger (46) en Corinne (31) er alles aan om hun kinderwens te vervullen. Helaas gaat dat het stel niet makkelijk af. Niet alleen maakt Corinne te weinig eicellen aan, ook is Rutger verminderd vruchtbaar doordat hij zaadbalkanker heeft gehad.

Droom

Daarom doet het stel poging om via ivf zwanger te raken. “We zijn erg verdrietig dat het maar niet wil lukken”, vertelt Corinne aan EditieNL. “Ik droom er al sinds mijn zeventiende over om moeder te worden. Ik wil zo graag een kind om voor te zorgen, om liefdevol op te voeden.”

Onlangs is het stel erachter gekomen dat de vierde embryo-terugplaatsing is mislukt. Ze willen graag nog een laatste poging te wagen, maar die wordt door hun zorgverzekeraar niet vergoed.

Omdat Rutger en Corinne de behandeling niet uit eigen zak kunnen betalen – het traject kost tussen de 5.000 en 7.000 euro – is het stel een crowdfundingsactie gestart. “Ik hoop ontzettend dat het lukt”, zegt Corinne. “Dit is onze allerlaatste poging. Als het traject opnieuw mislukt, kijken we of we in aanmerking komen voor pleegzorg. Maar ik wil er eerst zeker van zijn dat ik alles geprobeerd heb.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden