<p>Oud-militair Edwin de Wolf is in Doorn koninklijk onderscheiden.&nbsp;</p>

Oud-militair Edwin de Wolf is in Doorn koninklijk onderscheiden. 

(Foto: )

Oud-inwoner geëerd voor jarenlang vrijwilligerswerk

DOORN/ERMELO - Oud-militair Edwin de Wolf is in Doorn koninklijk onderscheiden. De oud-inwoner van Ermelo is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk rondom gewonde militairen en veteranen.

 De versierselen werden opgespeld door zijn vrouw, nadat hij was toegesproken door de burgemeester van zijn woonplaats Apeldoorn, Ton Heerts. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van het Invictus-team. Hij kreeg direct telefonisch de felicitaties van minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten.

De Wolf is per direct ook teammanager van het Nederlandse Invictus-team. In deze functie is hij bovendien verantwoordelijk voor de gehandicaptensport binnen Defensie.

Linkeronderbeen verloren

De Wolf verloor in augustus 1994 zijn linkeronderbeen, toen hij tijdens een patrouille in de Bosnische enclave Srebrenica op een anti-personeelsmijn stapte. Hij raakte daarbij niet alleen veel bloed kwijt, maar was ook tijdelijk doof en blind.

De sergeant buiten dienst wist te herstellen en had daarna verschillende leidinggevende en staffuncties.

Los daarvan besteedt De Wolf veel tijd aan lezingen en het organiseren van sportevenementen. Ook gaat hij geregeld op huisbezoek bij veteranen met mentale problemen.
De oud-militair zette zijn levensverhaal op papier. Zijn boek ‘Kampioen op één been’ kwam in 2019 uit. De Wolf staat inmiddels op twee benen dankzij een klikprothese.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden