<p>Foto Coming Outdag Ermelo 2019.</p>

Foto Coming Outdag Ermelo 2019.

(Foto: onbekend)

'Ook sportclubs in alle kleuren van regenboog'

ERMELO - Net als vorig jaar slaan Welzijn Ermelo, Village People en Progressief Ermelo de handen ineen om aandacht te besteden aan Coming Outdag.

 ’’Op Coming Outdag, jaarlijks op 11 oktober, benadrukken we dat iedereen zichzelf mag zijn en dat het belangrijk is dat iedereen zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelt.’’ De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBTI+, met deze vlag wordt aandacht besteed dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender uitkomt voor haar, zijn seksuele geaardheid of genderidentiteit. De organisatie roept de Ermelose gemeenschap daarom op om te gaan vlaggen.

Op zaterdag 10 oktober wordt om 11.00 uur op het Raadhuisplein een startbijeenkomst gehouden waar iedereen welkom is. ‘’We zullen daar als eerste de vlag hijsen.’’ Op zondag 11 oktober wordt een bijeenkomst georganiseerd bij Village People in Harderwijk met onder andere een foto tentoonstelling van LHBTI+ mensen uit de regio en een interactieve bijeenkomst met o.a. Splinter Chabot en Dolly Bellefleur. De foto tentoonstelling zal op een later tijdstip ook in Ermelo te zien zijn.

Na vorig jaar de winkels en de horeca benaderd te hebben worden dit jaar ook de sportverenigingen opgeroepen om de regenboogvlag te hijsen op zaterdag 10 oktober bij hun accommodatie. ‘’Hiermee geven zij expliciet aan dat iedereen welkom is binnen hun vereniging.’’ De organisatie zal hen actief benaderen en een vlag aanbieden.

Heb je geen vlag (meer), dan is deze te bestellen bij Progressief Ermelo voor 6 euro per stuk, de eerste 5 bestellingen worden gratis weggegeven. Mail naar Info@progressiefermelo.nl o.v.v. Regenboogvlag.

Via social media zal de organisatie een ieder oproepen een foto van haar/zijn vlag te plaatsen.

Welkom

Zaterdag 10 oktober, startbijeenkomst Raadhuisplein Ermelo, 11.00 uur, regenboogvlag hijsen met koffie, thee en roze koek. Zondag 11 oktober, bijeenkomst bij Village People in de Mess in Harderwijk, aanmelden verplicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden