Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 5 maart een avond over kerk en geloof in Ermelo.
Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 5 maart een avond over kerk en geloof in Ermelo. pixabay

Heilige huisjes worden omver gehaald: avond over ontwikkelingen en beleving van het christelijk geloof door Leerhuis Ermelo

21 februari 2024 om 16:00 Religie

ERMELO Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 5 maart een avond over kerk en geloof in Ermelo. Het Leerhuis is onlosmakelijk verbonden met de kerkelijke gemeenschappen. Kerken hebben op de Veluwe en ook in Ermelo altijd een belangrijke positie ingenomen.

Sinds de jaren ’70 zijn de kerken sterk in beweging: de band tussen geloof en kerk wordt losser, over God en zijn Zoon Jezus wordt heel verschillend en anders gedacht. Het gezag van de Bijbel staat ter discussie. ,,Heilige huisjes worden omver gehaald. Welke ontwikkelingen zien we in het kerkelijke leven en het beleven van het christelijk geloof? En wat zien we daarvan in Ermelo?” 

Inleider Ds. Jan Visser kijkt aan de hand van het boek ‘De Namiddag van het Christendom’ van Thomáš Halík én persoonlijke verhalen van Ermeloërs naar het verleden, heden en toekomst.

Locatie: Immanuëlkerk, Stationsstraat 137 Ermelo. Aanvang om 20.00 uur. Er wordt een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd, inclusief koffie of thee. Aanmelden via leerhuisermelo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie