Foto: Pixabay

Mantelzorgers in Ermelo in het zonnetje gezet

Ermelo - De gemeente Ermelo wil alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig en intensief zorgen voor een inwoner van het dorp. Dat gebeurt via de mantelzorgwaardering.

Een aanvraag indienen voor deze waardering kan tot 1 november 2020.

Krijgt u, als inwoner van Ermelo vanwege gezondheidsproblemen zorg of begeleiding van uw partner, familie, vrienden of buren? Geven zij deze zorg en begeleiding langer dan drie maanden aaneengesloten en meer dan acht uur per week? Dan kunt u voor hen de mantelzorgwaardering - die in de vorm van een geldbedrag wordt gegeven - aanvragen. Ook ouders die extra zorg en begeleiding geven aan hun kind, die een chronische ziekte of handicap heeft, komen in aanmerking.

De mantelzorgwaardering kan aangevraagd worden bij Welzijn Ermelo. Het liefst digitaal via www.welzijnermelo.nl/servicepunt-mantelzorg. Lukt het niet digitaal dan kan er bij de Baanveger, IJsbaanweg 45 een formulier afgehaald worden.

Jonge mantelzorgers

Jongeren (6 tot18 jaar), die opgroeien in een gezin waar iemand gezondheidsproblemen heeft, kunnen een mail sturen met hun gegevens naar lisanne.van.den.hee@welzijnermelo.nl. Zij ontvangen een bon. Ook zullen zij uitnodigingen ontvangen voor ontmoetingen en uitjes met andere 'jonge mantelzorgers'.
Voor vragen kunt u op woensdag of donderdag bellen naar de mantelzorgconsulent. Tel: 0341-567000

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden