<p>In 2012 begon Olav Pranger als personal trainer, sinds 2014 is Get Healthy een club in Ermelo.</p>

In 2012 begon Olav Pranger als personal trainer, sinds 2014 is Get Healthy een club in Ermelo.

(Foto: )

Lifestyle change: Nieuw afvalprogramma start bij Get Healthy

ERMELO - In 2012 begon Olav Pranger als personal trainer, sinds 2014 is Get Healthy een club in Ermelo. In 2019 breidde hij uit naar Harderwijk en in 2020 werd de Ermeloër auteur van zijn boek Nooit meer dik. Hierin deelt hij zijn visie op afvallen en met name de mindset die daarvoor nodig is. In september start een nieuw programma Lifestyle Change.

 Pranger (29) werd in 2019 gevraagd door Hartger en Nellie Vrijheid om hun Bewegingscentrum Vrijheid over te nemen. Zijn interesse was gewekt. ‘’Zij hadden aan de Gelreweg een kleinschalig centrum van zo’n 160 leden en hun visie en begeleidingsniveau paste bij Get Healthy. Ik wilde al langer een vestiging in Harderwijk openen omdat veel Harderwijkers onze club in Ermelo al wisten te vinden.”

Vanaf 1 oktober 2019 was de overname definitief en na drie maanden van overdracht was alles begin 2020 operationeel. ‘’Zo’n overname is een uitdaging waar veel bij komt kijken, maar we kwamen het eerste kwartaal van dit jaar met vallen en opstaan goed door. Mijn ambitie was om eind 2020 de definitieve switch naar een Get Healthy vestiging te maken.”

Pranger had hiervoor een verbouwing gepland om van meerdere kleinere ruimtes één geheel te maken. Toen diende corona zich aan en dat zette de plannen op zijn kop. ‘’In eerste instantie was het flink schrikken, want je hebt financieel risico genomen met zo’n overname. We moesten dicht voor langere termijn. In die periode was er een hoge loyaliteit van onze bijna 700 leden. We kregen support voor onze inzet en velen kozen ervoor door te betalen. Er waren weinig corona-gerelateerde opzeggingen. Dat geeft veel vertrouwen, al hebben we wel degelijk een optater gehad. Want hoewel er niet schrikbarend meer opzeggingen waren dan anders, kwamen er geen nieuwe aanmelding. Gelukkig hadden we voldoende financiële ruimte om de klap op te vangen’’, kijkt de Ermeloër terug op een ‘gekke en spannende tijd.’ Hij greep de sluitingsperiode aan om de club te verbouwen.

Nieuw afvalprogramma

14 september start Get Healthy weer met Lifestyle Change. Voorheen was dat alleen in Ermelo maar 1 juni is dat met succes ook in Harderwijk gelanceerd. ‘’Er waren in totaal bijna honderd deelnemers en wel 60 procent kwam uit Harderwijk. Lifestyle change is een programma van 8 weken waarbij we garanderen dat je minimaal 6 tot 12 kilo kan afvallen met gemiddeld twee sportmomenten per week en zonder strikt dieet – maar wel voedingsrichtlijnen.’’

www.get-healthy.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden