De laatste activiteiten rondom het sinterklaasfeest in Ermelo op een rij.
De laatste activiteiten rondom het sinterklaasfeest in Ermelo op een rij. VVV Ermelo Buitenleven

Bijna pakjesavond: dit zijn de laatste Sinterklaas-activiteiten in Ermelo

2 december 2022 om 18:00 Activiteiten

ERMELO Nog drie nachtjes slapen tot pakjesavond. Na dit weekend zal Sinterklaas weer afreizen naar Spanje. Reden voor het Ermelo’s Weekblad om de laatste activiteiten rondom het sinterklaasfeest in Ermelo op een rij te zetten.

Morgen is er nog van alles te beleven voor kinderen in het Pakjeshuis. Ook schaatsen met Sinterklaas staat dan op het programma. En voor wie nog een cadeautje zoekt, is de Speelgoed Weggeefwinkel nog open tot en met zaterdag. 

ONTBIJTEN MET SINTERKLAAS

Het Pakjeshuis organiseert zaterdag 3 december het Grote Sinterklaas Ontbijt om 9.00 uur. Wat zou de Sint op zijn brood lusten? En wie wil er pepernoten op zijn brood? Dat zijn vragen waarop de Sint op zaterdagmorgen 3 december antwoord kan geven. Tussen het eten door valt er ook nog genoeg te beleven. Zo begint de ochtend met een gezellige ochtendgymnastiek. Ook zijn spelletjes, komt Tante Jo voorlezen en is er een fotomoment met Sinterklaas. Wie erbij wil zijn, moet wel reserveren. Het Sinterklaasontbijt, bedoeld voor kinderen, kost negen euro. Ouders zijn welkom, maar ontbijten niet mee. Het ontbijt wordt gehouden op ‘t Weitje, waar IJs in Ermelo een prachtige horeca heeft opgebouwd. Reserveren kan via info@hetpakhuisermelo.nl. 

SCHAATSEN MET SINTERKLAAS

IJs in Ermelo organiseert in samenwerking met het Pakjeshuis Sinterklaasschaatsen. Op zaterdag 3 december vanaf 14.00 uur gaan de Pieten met Sinterklaas naar de IJsbaan op ‘t Weitje om te schaatsen. Er is muziek en het wordt een feestje. Meer info op: ijsinermelo.nl

SPEELGOED WEGGEEFWINKEL 

Wie een kleine portemonnee heeft en nog op zoek is naar een sinterklaascadeautje, kan nog tot en met zaterdag 3 december terecht bij de Speelgoed Weggeefwinkel tussen de Bourgondiër en het Vispaleis. De winkel is een initiatief van Tamara Hamstra en Debbie van Houwelingen die elk kind een mooi cadeau gunnen. ,,Wij zijn allebei alleenstaande moeders en weten hoe het voelt om moeilijk rond te kunnen komen. Er zijn zoveel redenen waarom mensen moeite hebben om rond te komen. We horen schrijnende verhalen. Mensen die alles kwijt waren nadat hun huis was afgebrand. Die gaven we allerlei extra spullen mee. Mensen die het financieel niet meer redden, omdat ze bijvoorbeeld een uitkering hebben. We spreken iedereen aan en lopen een rondje mee. De doelgroep is ook groter geworden door gestegen energieprijzen en de inflatie. Alles wordt duurder, het is bijna niet meer te betalen. Mensen geloven niet dat ze twee dingen mee mogen nemen, dan geven wij nog wat extra’s. Ze vragen naar gezelschapsspellen voor Sinterklaas of kerst. Dit geeft zoveel energie, daar word ik blij van.” 

Openingstijden zijn vrijdag van 13.00-21.00 uur en zaterdag van 12.00-17.00 uur. Dit weekend is de laatste ronde. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie