Molen de Koe in Ermelo bestaat 150 jaar. Wethouder Hugo Weidema opent het feest op zaterdag 1 oktober.
Molen de Koe in Ermelo bestaat 150 jaar. Wethouder Hugo Weidema opent het feest op zaterdag 1 oktober. Molen De Koe

Feest bij Molen De Koe, viert 150e verjaardag

26 september 2022 om 13:16 Activiteiten

ERMELO Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober viert de Ermelose Molen De Koe zijn 150e verjaardag. Op zaterdagochtend om 10.30 uur zal wethouder Hugo Weidema de dag officieel openen. Daarna komt het bestuur van het Oogstfeest met paard en wagen graan brengen en zal de prijs voor het malen onderhandeld moeten worden met de molenaar. Daarna kan het feest beginnen. 

Naast de kinderactiviteiten zijn er optredens van shantykoor Ermeluiden en dameskoor Eigenwijs. Ook zijn er kraampjes met o.a. molenartikelen en speciaalbieren, worden er pannenkoeken en poffertjes gebakken en popcorn gepoft. Op zowel vrijdagmiddag (14.00 tot 16.30 uur) als op zaterdag zwaait Tante Jo de scepter over de kinderactiviteiten op het Molenaarsplein. Er worden ballonnenfiguren gemaakt en er zijn spellen in ‘reuzenformaat’ zoals Tangram, Vier op een rij, Jenga, Boter kaas & eieren en het Molenspel.

Teken- en kleurwedstrijd

Veel basisschoolleerlingen uit de hogere groepen bezoeken deze maand met hun school de molen. Zij krijgen een rondleiding van een van de gidsen en doen mee met de tekenwedstrijd. Voor leerlingen t/m groep 4 is er een kleurwedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor alle kinderen, ook voor degenen wiens school niet op bezoek geweest is. Neem een schetsboek mee naar de molen of kom een kleurplaat halen. Inleveren kan tot 8 oktober. De entree op beide dagen is gratis, net zoals de spelletjes en de rondleidingen in de molen. Natuurlijk draait de molen op zaterdag en is iedereen welkom in onze molenwinkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie