Tijdens Nationale Burendag bij de Groene Haeg in Ermelo kwam de buurt bij elkaar voor een barbecue.
Tijdens Nationale Burendag bij de Groene Haeg in Ermelo kwam de buurt bij elkaar voor een barbecue. Jan de Roo Fotografie

Burendag bij de Groene Haeg in Ermelo: ‘Burendag is vier keer lol’

26 september 2022 om 08:51 Activiteiten

ERMELO Afgelopen zaterdag was het Nationale Burendag. De dag van het jaar waarop de buurt samenkomt om iets goeds te doen. Want goede buren doen ertoe, zo is de gedachte achter het initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Terwijl velen de buienradar angstvallig in de gaten hielden, lieten de bewoners van de Groene Haeg in Ermelo zich niet kisten.

,,Burendag is vier keer lol”, laat Roelof Harm Nijmeijer weten. ,,Eerst natuurlijk de voorbereiding. Dan op de dag zelf met de buren samen de tuin ombouwen tot een buitenhuiskamer met tenten, lange eettafels en feestversiering. Het is altijd de vraag: wie komt wel en wie kan helaas niet? Gezellig aanschuiven bij de lange tafels, je eigen vlees en lekkernijen klaar maken, smakelijke verhalen uitwisselen met elkaar en nader kennismaken. Ondertussen waren de kinderen al helemaal gesloopt vanwege het springen op het springkussen. En na al die gezelligheid de volgende dag weer gezamenlijk alles opruimen. Die klus was in drie kwartier geklaard. Een buurtbewoner had een beetje pech, want hij kreeg de volle lading water over zich heen, wat nog op de tent lag. Dat tot ieders vermaak!” 

Roelof kijkt terug op een geslaagde dag met dank aan de Wijkvereniging West, Pinel en het Oranje Fonds voor het faciliteren van onder andere tenten en een poffertjesplaat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie