Landwinkel Arkelandshoeve van Erik en Roelie Staal uit Ermelo viert tienjarig bestaan.
Landwinkel Arkelandshoeve van Erik en Roelie Staal uit Ermelo viert tienjarig bestaan. Marja Stienstra

Landwinkel Arkelandshoeve van Erik en Roelie Staal uit Ermelo bestaat 10 jaar: ‘Ons handelsmerk is schoon eenden- en kippenvlees’

10 maart 2023 om 19:00 Zakelijk Tips van de redactie

ERMELO Een oude boerderij met rieten kap, vijf pluimveeschuren, een landwinkel en een pluktuin. We hebben het hier natuurlijk over de Arkelandshoeve, gelegen aan de rand van Ermelo. Erik en Roelie Staal zijn de derde generatie die aan het roer staan van dit familiebedrijf. De landwinkel bestaat komende week 10 jaar. 

Onze dieren worden zonder medicatie grootgebracht

Roelies opa en oma hebben het bedrijf opgericht in 1922 en begonnen met melkkoeien en kippen. De ouders van Roelie gingen daarbij ook vleeseenden en -kuikens houden. Het pluimvee hebben Roelie en Erik ook nog steeds, de koeien zijn er niet meer.

ENERGIE-NEUTRAAL

Roelie: ,,Ons eenden- en kippenvlees is toch eigenlijk wel ons handelsmerk geworden. Het is schoon vlees, want onze dieren worden zonder medicatie grootgebracht. We vinden het belangrijk dat ons pluimveebedrijf energie-neutraal is. Zo gebruiken we zonnepanelen en verwarmen we de stallen elektrisch.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Met liefde en zorg worden de vleeskuikens groot gebracht bij het pluimveebedrijf van Erik en Roelie Staal-Staal in buurtschap Telgt. - Arda Konings

STREEKPRODUCTEN

De landwinkel zijn Roelie en Erik gestart in 2013, nu 10 jaar geleden. Naast het eigen eenden- en kippenvlees worden er allerlei streekproducten verkocht, zoals wijn van wijngaard De Telgt, eieren van Van Malestein en biologische zuivel van boerderij Klein Oldenaller. Daarnaast ligt er eerlijk rund-, lams-, varkens- en kalfsvlees in de schappen. Ook kun je er terecht voor kaas, sappen, thee, nootjes en chocola. Eigenlijk alle ingrediënten voor een mooi en smaakvol cadeaupakket: kant-en-klaar of zelf samengesteld.

EIGEN GROENTEN OOGSTEN

Op het erf van de familie Staal is ook een pluktuin. ,,In de moestuin met kas kweken wij op natuurlijke wijze groenten, kruiden en bloemen”, vertelt Roelie. ,,Het leuke is dat klanten hier zelf groenten van het land mogen halen. Verser kan het niet, toch?”

Klanten mogen hier zelf groenten van het land halen

De pluktuin wordt gerund door Dennis en Tineke Offenberg. Echte seizoensgroenten die nu weer verkrijgbaar zijn, zijn andijvie, spinazie en snijbiet. Achter de moestuin ligt nog een bloementuin, waar mensen in de zomermaanden zelf een mooi boeket kunnen samenstellen.


FEEST

Benieuwd naar de landwinkel of pluktuin? Ga gerust eens langs! Omdat de landwinkel 10 jaar bestaat, is het de hele komende week feest. Klanten krijgen een mooie attentie mee en er zijn divers lekkere dingen te proeven in de winkel. Landwinkel Arkelandshoeve ligt aan de Telgtertweg 200 in Ermelo.

www.landwinkelermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie