In de Zendingskerk wordt een eerste Coventry-gebed gehouden op vrijdag 1 maart om 12.00 uur.
In de Zendingskerk wordt een eerste Coventry-gebed gehouden op vrijdag 1 maart om 12.00 uur. pixabay

Samen bidden om vrede, Zendingskerk start maandelijks Coventry-gebed in Ermelo naar internationale traditie

25 februari 2024 om 10:00 Religie

ERMELO In de Zendingskerk wordt een eerste Coventry-gebed gehouden op vrijdag 1 maart om 12.00 uur. Voorafgaand daaraan is er om 11.30 uur een korte inleiding over de achtergrond en de betekenis van het Coventry-gebed. 

Coventry-gebed is een traditie die na de Tweede Wereldoorlog in de Engelse stad Coventry is ontstaan. Elke vrijdag om 12.00 uur wordt op verschillende plekken in de wereld met elkaar gebeden om vrede.

BOMBARDEMENT COVENTRY

In november 1940 tijdens het bombardement op de stad Coventry werd ook de St. Michael-kathedraal verwoest. Toen de resten waren afgekoeld en de kerk weer kon worden betreden, vond provoost Howard balken die in de vorm van een kruis lagen. Daarin werd een appèl voor vrede gezien dat navolging moest krijgen. 

Dit leidde tot het initiatief van een wekelijks moment van bezinning en gebed om vrede vanuit de overtuiging dat oorlog nooit vanzelfsprekend mag zijn. In de loop der jaren sloten kerken en geloofsgemeenschappen overal ter wereld zich bij dit initiatief aan door op hetzelfde tijdstip een gelijksoortig gebedsmoment te organiseren.

GEBEDSMOMENT VOOR VREDE

De Zendingskerk voegt zich bij deze kerken en geloofsgemeenschappen. Vanaf 1 maart is er iedere eerste vrijdag van de maand een kort liturgisch moment in de traditie van Coventry. Het liefst met meerdere mensen, niet alleen uit de eigen kerk, maar overal vandaan. De Zendingskerk is gastgever; wat het dragen van het gebedsmoment betreft, zijn ook anderen van harte welkom om aan te sluiten.

INLEIDING

Op vrijdag 1 maart organiseert de Zendingskerk om 11.30 uur een korte inleiding over de achtergrond en de betekenis van het Coventry-gebed. Aansluitend is er om 12.00 uur het eerste gebedsmoment. Eenieder is van harte welkom. Om mee te denken, mee te doen of gewoon mee te bidden.

Meer informatie op coventryberaad.nl. Contactadres: scriba@zendingskerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie