Dick Tillema beëindigt raadslidmaatschap ChristenUnie Ermelo: ontwikkelingen partij sluiten niet aan bij de eigen overtuiging.
Dick Tillema beëindigt raadslidmaatschap ChristenUnie Ermelo: ontwikkelingen partij sluiten niet aan bij de eigen overtuiging. D. Tillema

Dick Tillema beëindigt raadslidmaatschap ChristenUnie Ermelo: ‘ontwikkelingen partij sluiten niet aan bij eigen overtuiging’

17 maart 2023 om 10:30 Politiek

ERMELO Dick Tillema heeft te kennen gegeven zijn raadslidmaatschap voor de ChristenUnie Ermelo te beëindigen. Dat hebben de fractie en het bestuur van de partij bekend gemaakt. 

Dick ziet de laatste jaren ontwikkelingen bij de partij die niet meer aansluiten bij zijn eigen overtuiging. Hierdoor vindt Dick dat hij de partij niet meer geloofwaardig kan vertegenwoordigen. Hij heeft dan ook de keuze gemaakt om te stoppen als raadslid.

GROTE WAARDE

Liesbeth Urbach, fractievoorzitter, laat in een reactie weten: ,,Als fractie en bestuur respecteren wij deze beslissing, maar ervaren ook een groot verlies. Dick is voor de ChristenUnie Ermelo van grote waarde geweest; het staan voor principes, gedegen vakkennis en betrokkenheid op de mensen en lokale politiek kenmerken hem. We zijn dankbaar voor wat Dick voor Ermelo heeft mogen betekenen.”

Als opvolger wordt Iwan van den Broek voordragen als nieuw raadslid voor de ChristenUnie Ermelo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie