Afbeelding
Pixabay

Werkgroep Toegankelijkheid in het nauw, blijkt geen rechtsvorm te hebben

22 augustus 2022 om 10:30 Politiek

ERMELO Er gaat onderzocht worden welke rol de Werkgroep Toegankelijkheid in de toekomst kan vervullen. Het voortbestaan is op de tocht komen te staan omdat de werkgroep geen rechtsvorm blijkt te hebben.

Over de rol en de werkzaamheden van de werkgroep wordt onder meer gesproken met de adviesraad sociaal domein. In overleg met de betrokken wethouder wordt daarna een informatiememo opgesteld die wordt voorgelegd aan de werkgroep. Dat maakt het voor hen mogelijk hun zienswijze kenbaar te maken die daarna in de memo wordt opgenomen voor deze definitief wordt vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en daarna wordt voorgelegd aan de raad.

OPDRACHT De verwachting is dat deze procedure nog deze maand maar uiterlijk in september kan worden afgerond. Bij zowel de Werkgroep Toegankelijkheid als de gemeente zijn geen stukken te vinden over het ontstaan van de werkgroep en de eventuele opdracht vanuit de gemeente. Dat maakt dat de werkgroep graag advies wil hoe nu verder te gaan.

In eerste instantie is aangeraden alles de formaliseren in verband met de jaarlijkse subsidie van vijfhonderd euro die de gemeente verstrekt aan de werkgroep. Maar ook in verband met de adviezen die aan derden worden verstrekt.

ADVIEZEN De adviezen hebben onder meer betrekking op de toegankelijkheid van gebouwen maar ook op de inrichting van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld als het gaat om de gidslijnen voor mensen met een visuele beperking of borden in het centrum die hinderlijk zijn voor mensen met een rolstoel. 

De rol in de toekomst wordt besproken omdat anders de situatie kan ontstaan dat de werkgroep alles in kannen en kruiken maakt met de notaris en dan ineens zou blijken dat er voor hen geen rol meer bestaat. Dat onderzoek is nog in volle gang.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie