Afbeelding
Pixabay

Vragen rond vertraging nieuwbouw De Dialoog

4 januari 2022 om 11:17 Politiek

ERMELO De vertraging bij de nieuwbouw van De Dialoog is reden voor de fractie van de ChristenUnie vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Uit informatie van de gemeente werd recent bekend dat bij de bouw een groot tekort aan materialen en mensen wordt ervaren. Dat levert vertraging op meerdere vlakken op. De grootste boosdoener daarbij is, zo blijkt uit de informatie van het college van burgemeester en wethouders, de levering van de zogenoemde houten CLT-vloeren. Door te kiezen voor een traditionele vloer is de vertraging beperkt tot zes weken waar er de dreiging was van een vertraging van drie maand.

De fractie van de ChristenUnie wil weten wat voor het college, naast de financiële, de afweging is geweest om niet te wachten of een andere oplossing te zoeken, Men wil weten of er geen andere aanbieder was die kon voldoen aan de eisen ten aanzien van de klimaatregels, zoals de circulaire vloer. Maar ook hoe deze afweging staat in verhouding tot het beleid ten aanzien van duurzaamheid. Gevraagd wordt wat de gevolgen zijn wat betreft de stikstofruimte bij andere projecten in de omgeving.

Tot slot vraagt fractievoorzitter Folkje Spoelstra in hoeverre er nog sprake is van circulariteit van de nieuwe Dialoog. Om te besluiten met de vraag of er nog meer aanpassingen zijn gedaan.

Na de realisatie van de nieuwbouw wordt de aansluitende bebouwing, zoals het gebouw van Pinel gesloopt. Vermoedelijk komt hier woningbouw. Streven is dat de sleuteloverdracht van De Dialoog in september kan plaatsvinden. Het gebouw wordt, zoals nu de planning is, nog voor de zomervakantie opgeleverd.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie