Afbeelding
Pixabay

Terrassen worden langer toegestaan

19 oktober 2021 om 14:29 Politiek

ERMELO  De tijdelijke terrasvergunningen als gevolg van de coronacrisis worden verlengd tot 30 september van het komende jaar. 

Wijnand Kooijmans

Ook worden tot die periode de tijdelijke terrasoverkappingen toegestaan. Mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Daarnaast geldt de regeling dat coronamaatregelen altijd voorrang hebben op deze ontheffing.

In december 2020 werd voor het eerst ingestemd met een aantal tegemoetkomingen ten aanzien van terrasuitbreiding-, overkappingen en – huur tijdens de coronacrisis. In maart 2021 werd ingestemd met een verlenging tot november van dit jaar omdat de coronacrisis nog steeds van grote invloed is op de samenleving.

Het college heeft nu besloten de verruiming te verlengen tot 1 september. Dat brengt ook de ruimte mee het huidige beleid te evalueren. Aan de hand daarvan wordt bekeken of het kan worden omgezet in een permanent beleid. Hierbij wordt ook gekeken welk kostenplaatje er aan vast zit in de toekomst voor de horecaondernemers. 

De gemeente is bereid ook mee te werken indien alsnog een nieuw verzoek voor het plaatsen van een terrasoverkapping wordt ingediend. De huidige toestemming geeft bovendien geen automatisch recht op verlenging. Zodra de coronamaatregelen niet meer van kracht zijn komt de verleende toestemming automatisch te vervallen. Indien een horecabedrijf gesloten moet zijn geldt dit ook voor het bijbehorende terras en overkapping. In en nabij de overkapping mag geen versterkte muziek ten gehore worden gebracht zonder toestemming. Voetpaden, blindegeleidestroken en de vrije doorgang van hulpdienst, leveranciers, postbezorgers etc mogen op geen enkele manier worden belemmerd in hun vrije doorgang.

Bij evenementen in de nabijheid van een uitgebreid terras kan er mogelijk strijdigheid ontstaan tussen verschillende vergunningen. Uitgangspunt is dan dat evenementen die op de evenementenkalender voor gaan op de terrasuitbreidingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie