Geïnspireerd op Bijbelse vertellingen brengt theatergroep HENS de nieuwe voorstelling ‘Michal’ in de Catharinakapel Harderwijk.
Geïnspireerd op Bijbelse vertellingen brengt theatergroep HENS de nieuwe voorstelling ‘Michal’ in de Catharinakapel Harderwijk. Eljee Bergwerff

Theatergroep HENS speelt moderne theaterbewerking Michal geïnspireerd op Bijbelse vertellingen in Catharinakapel

27 mei 2023 om 10:00 Podiumkunsten

HARDERWIJK ,,Ik zoek, in elke schets, in elk portret, in elk schilderij. Ik zoek, maar vind hem niet.” De kunstenares Michal doet pogingen om op het linnen haar relatie met de mannen in haar leven vorm te geven. 

Haar vader Saul, Jonathan haar broer en Koning David, die ze liefheeft. Maar ze vindt geen enkel schilderij goed genoeg. Geprikkeld door Jonathan, wordt ze gedwongen om haar grootste angst en bitterheid onder ogen te zien.

Geïnspireerd op bijbelse vertellingen komt theatergroep HENS, na ‘Hadassa ster van Susa’ en ‘Pontius Pilatus’ met de nieuwe voorstelling ‘Michal’. Een moderne theaterbewerking over de eerste vrouw van koning David. Indringende teksten en een vlotte wisseling in humor, scherpte en ontroering worden onderstreept door verrassende muziek.

Locatie: Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk. Datum: vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni, aanvang om 20.00 uur. Prijs: 14,50 euro, kaarten via catharinakapel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie