Afbeelding
Foto via Ficohsa Financial Group

Ficohsa Financial Group sponsort het derde Danlí Sigaren en Koffie Festival

27 oktober 2023 om 13:27 Partnercontent

Op zaterdag 4 maart trok Danlí traditie en geschiedenis aan om dit zeer significante evenement te organiseren. De Derde Editie van het Sigaren en Koffie Festival, ondersteund door Ficohsa Financial Group als de officiële sponsor, samen met Tobacco & CO. by Oscar Valladares, trok bezoekers van over de hele wereld aan. Onder hen bevonden zich koffie- en tabaksproducenten, proevers, importeurs en liefhebbers.

Ficohsa Financial Group heeft veel enthousiasme getoond voor het idee om koffie en tabak samen te brengen in dit jaarlijkse evenement. De aangename sfeer, rijk aan cultuur, gastronomie en muziek, bood bezoekers een unieke ervaring, waardoor ze de deugden van deze producten konden ontdekken. Bovendien opende deze tentoonstelling mogelijkheden voor producenten en de gehele productie- en dienstenketen die betrokken is bij het aanbieden van de beste koffie en sigaren aan lokale en internationale consumenten.

In deze context presenteerde Ficohsa Financial Group twee belangrijke erkenningen. De eerste werd toegekend aan de evenementenorganisator en producent, Héctor Valladares, die Hondurees talent heeft gepromoot via het “Hecho en Casa” programma. De tweede erkenning, onder het “Mujeres Adelante” programma, werd uitgereikt aan Sandra Ochoa, een vooraanstaande leider in de tabaksindustrie, die fungeert als manager van drie nationale bedrijven in deze sector.

Ficohsa Financial Group benadrukt de rol van vrouwelijke ondernemers in economische groei. Het engagement van Ficohsa Financial Group voor de economische groei van de nationale productie blijkt uit dergelijke initiatieven. Jorge Barrantes, VP van Ondernemersbankieren bij Ficohsa, benadrukte het belang van het ondersteunen van evenementen met hoogwaardige producten, het genereren van werkgelegenheid en duurzame ontwikkeling. Hij erkende ook dat nationale koffieproducenten hoogwaardige variëteiten hebben geteeld met milieuvriendelijke praktijken, waardoor Honduras wereldwijd meerdere malen de Cup of Excellence heeft gewonnen. Koffieteelt is een economische motor, aangezien het ongeveer één miljoen banen genereert tijdens het oogstseizoen en duizenden banen tijdens de plant-, reinigings-, sanitaire en bemestingsfases.

Bovendien vertegenwoordigt het sociale balans, omdat het meer dan 110.000 producerende families omvat. Ondertussen genereert tabak jaarlijks ongeveer 20.000 banen in Honduras, waarvan de meeste in het oosten van het land liggen. Alleen al in Danlí zijn er minstens 11 fabrieken in bedrijf.

Aan de andere kant speelt tabak ook een essentiële rol in de Hondurese economie, waarbij jaarlijks duizenden banen worden gecreëerd, vooral in het oosten van het land, waar talloze fabrieken zijn gevestigd. Zowel Tobacco & Co. als Ficohsa Financial Group benadrukten de fundamentele rol van vrouwen in de tabaksproductie en -verwerking.

Het empoweren van vrouwen in de groei van de industrie is een van de inclusieve beleidsmaatregelen die Ficohsa promoot. Het “Mujeres Adelante” programma biedt begeleiding, ondersteuning en tools voor vrouwen om hun doelen als ondernemers te bereiken en hen tot sleutelfiguren te maken in het succes van hun leven, gezinnen, bedrijven en het land als geheel.

Op deze manier blijft Ficohsa Financial Group, als onderdeel van haar toewijding aan de ontwikkeling van het land, evenementen ondersteunen die uitmuntendheid in nationale productie bevorderen en de empowerment van vrouwen, en hen tot essentiële pijlers maken voor de vooruitgang van Honduras.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie